Spørgsmål til lokalpolitikerne

Fortsat: Spørgsmål fra Voldum Lokalråd til de politiske partier i Favrskov Kommune forud for det kommende kommunevalg 2013.

Gå til første side
Gå til forrige side

10: Vi oplever, at man i forbindelse med lukning af Voldum skole efterlod området uden den forventelige støtte i forhold til områdets børn og ønsket om en lokal skole. Vil I arbejde for, at Favrskov hjælper med sin ekspertise på skoleområdet, hvis Voldumegnens friskole har behov for hjælp. Det kunne være i forbindelse med it-strategi og efteruddannelse.

Svar Konservative:
Kommentar: Udmærket forslag, i det omfang det måtte være lovligt? Jeg er ikke sikker på om, det kan lade sig gøre.

Svar Socialdemokratiet:
Kommentar: Her mangler jeg en MÅSKE-mulighed. Vi besluttede at lukke Voldum skole for at få råd til at fastholde et ordentligt timetal til alle elever i Favrskov. Vi havde en fornuftig dialog om overdragelsen af skolen, og jeg har kun hørt tilfredshed med processen, hvor vi også gav mulighed for en vis fleksibilitet. Men det var ikke en rar beslutning. Men en friskole har netop valgt at være fri og ikke en del af det kommunale skolevæsen, og derfor er det svært at forestille sig, at kommunen skulle sørge for efteruddannelse og lignende. Men jeg ser ingen hindringer i, at der er et godt samarbejde mellem friskolerne i Favrskov og kommunen, så man evt. sammen kan lave noget.

Svar Venstre:
Kommentar: Det var ikke Venstres idé, at Voldum skole skulle lukkes. Da beslutningen var tage, gik vi konstruktivt ind i sagen for at sikre, at friskolen kunne overtage skolen på favorable vilkår. En af de ting der er, når man er friskole er, at man selv må forholde sig til en række ting. Vi synes i Venstre, at I har håndteret opgaven med at danne en friskole flot. I forhold til IT-strategi og efteruddannelse ligger det nok ikke lige til højrebenet med et samarbejde. Men vi vil gerne se på sagen, uden dog at kunne love noget.

Svar Enhedslisten:
Ja

Gå til næste side 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *