Kirkelivet

Vi henviser til kirkernes hjemmeside www.voldumrudsogne.dk

Voldumområdet har to dejlige kirker.

Voldum Kirke (se fotos her) er en stor og flot slotskirke beliggende midt i byen, bygget i 1606 af Clausholm Slot, og Rud Kirke (se fotos her) er en lille og hyggelig, beliggende kirke  ude på den åbne mark, bygget i 1100-tallet ved hjælp af egnens bønder og håndværkere.

Det er meget “kirkerum” til så lille en befolkning – og det er meget historisk arvegods!

Derfor forsøger vi i Voldum at bruge kirkerummene så godt og varieret som muligt, så alle aldre kan komme til at holde af dem og føle sig hjemme. Kirkernes mure og sjæl overbringer os utallige menneskers bønner og længsler gennem tiderne, Guds velsignelsesord om fred mellem og i os mennesker – og meget, meget mere. Det lægger op til fortælling, drama, sang og musik af mange forskellige slags, meditative stunder og masser af dejlige gudstjenester, festlige bryllupper og konfirmationer, – og gode afskedsstunder.

Gudstjenester og kirkens mange tilbud
I de to kirker kan du nyde og opleve meget forskellige gudstjenester de fleste søndage og alle helligdage, og der afholdes i årets løb mange “anderledes” gudstjenester: Familiegudstjenester, børnegudstjenester, høstgudstjeneste, friluftsgudstjeneste, musikgudstjenester og også andre gudstjenester, hvis det ønskes, og hvis vi har en god lejlighed til det. Og en efterhånden god tradition er den årlige pilgrimsvandring i foråret, hvor vi “giver evangeliet ben at gå på”.

Du kan på www.sogn.dk følge med i, hvor mange folkekirkemedlemmer, der bor i Voldum Sogn og i Rud Sogn.

Det er ikke mange mennesker til to kirker, hvoraf den ene har plads til mere end 200 mennesker. Tomme kirkebænke kan du ikke undgå undtagen ved ganske særlige lejligheder, men lad dig ikke forskrække af det. Det er vilkårene i små sogne med store kirker. Det levende og fællesskabet er her – både i kirkerne og i de forskellige måder vi er kirke her på stedet.

Find flere oplysninger på hjemmesiden http://www.voldumrudsogne.dk

Voldum Sogn