Det er fedt at være barn i Voldum

Johan, Mikkel og Ester - fortæller om det at være barn i Voldum

Johan, Mikkel og Ester – fortæller om det at være barn i VoldumJohan, Mikkel og Ester

”Folk kender hinanden og alle hilser på alle”

Johan, 13, Mikkel, 11, og Esther, 8, er søskende. De bor en lille kilometer uden for Voldum på vej mod Rigtrup.
Deres forældre Henrik og Anne flyttede til Voldum for 14 år siden, så alle tre børn er født her i det bakkede landskab mellem Aarhus og Randers.
Skolen i Voldum har været deres omdrejningspunkt. Mikkel og Esther går der stadig, men Johan går i 7. klasse på Forberedelsesskolen i Randers.

Johan – her er fedt at være

Johan har været glad for sin skoletid i Voldum. Han er stadig aktiv i byen, blandt andet i idrætsforeningen, hvor han er hjælpetræner for fodbold årg. 2003-04. Han er også blevet konfirmeret i Voldum. Det var en stor dag, da han genså sine gamle klassekammerater ved konfirmationen. ”Voldum – her er fedt at være. Der er masser af plads, det er en meget social by, hvor folk kender hinanden og alle hilser på alle.”

Johan spiller selv fodbold i Kristrup Boldklub, men egentlig ville han hellere spille i NVUI i Voldum. Da han flyttede til Kristrup, var det i en periode, hvor der ikke kunne stilles hold på hans årgang. Så han venter bare på, at nye spillere kommer til – så er han klar på banen i Voldum igen. Johan er også glad for at synge og går til sang på Forberedelsesskolen, hvor han ligeledes har fået mange nye kammerater.

Mikkel – jeg vil gå på en lille skole igen

Johan, Mikkel og Ester

Johan, Mikkel og Ester har benene godt plantet i det jyske muld

Mikkels interesser går i en lidt anden retning. Han spiller golf i Norddjurs Golfklub en gang ugentligt, går til spejder i Lime ligeledes en gang om ugen, og så er han vild med at kigge på fugle. Han kan rigtig godt lide naturen. ”Det er også grunden til, at jeg går til spejder.” Når skolen er færdig, går han enten i klub eller tager hjem. Det er en god klub. Mine venner er der for det meste – det er faktisk kun, når de skal noget, at de ikke er der.”

Klubben udmærker sig ved at have noget godt legetøj, en god gymnastiksal til leg og spil, og så er der noget godt mad i klubben. Nogle gange har de temaer og hyggedage med film. ”Skolen er god, synes jeg, med nogle gode lærere. Når jeg ikke kan gå der mere, vil jeg på en lille skole igen.”

Johan, Mikkel og Ester

Ude på landet er der altid højt til himlen!

Ester – Skolen og SFO er fed

Esther går til springgymnastik i NVUI og til spejder i Lime. Engang imellem tager hun med noget familie ud og ser ishockey, som hun også er glad for. Når hun skal i skole tager hun for det meste bussen, for der er lidt langt derop, synes hun.
Også hun fremhæver goderne ved at bo i en mindre by. ”Man kender alle, og jeg har gode venner i Voldum. Min bedste veninde, Karen, bor også her.”

Og skolen og SFO er bare fed, synes hun.
”De nye lærere klarer det rigtig godt. Og SFO er skøn – de er virkelig søde. Og så får vi  jordbærsmoothies en gang imellem – dem er Kathrin rigtig god til at lave.”

Esther holder af landskabet omkring Voldum.
”Her er utrolig smukt. Om vinteren er det rigtig fedt, for vi har en sø i haven, hvor vi kan skøjte. Jeg kan i det hele taget godt li’ at være ude. Vi har nogle gode kælkebakker, og så kan man nogle gange se rød glente og rådyr. Nogle gange har vi frøer i haven.”

Familien selv har kaniner, firben, katte og høns.

Se de mange andre historier om, hvorfor det er rart at bo i Voldum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *