Charlotte Bjerregaard, om at vokse op i Voldum

Charlotte Bjerregaard

Charlotte Bjerregaard, ”Jeg elsker at give de børn og unge, det jeg selv fik”

”Jeg elsker at give de børn og unge, det jeg selv fik”

Charlotte Bjerregaard, 20, er én af de mange, der har søgt fællesskabet omkring idrætsforeningen NVUI. I dag er hun som frivillig leder med til at bære det videre.

Charlotte har været med, fra hun var helt lille. Hun har dyrket gymnastik, spillet badminton, håndbold og fodbold, og i dag er hun selv gymnastikinstruktør.

”Inden jeg selv var gammel nok til at gå til gymnastik lå jeg i liften, mens mor instruerede i aerobic”, smiler hun.

Gymnastik er det, hun har dyrket mest. Først var det puslingegymnastik og derefter spring/showdance. Som 13-14 årig startede hun som
hjælpeinstruktør på puslingeholdet, og det fortsatte hun med de følgende år. De seneste tre år har hun været en del af et team som fuldbefaren instruktør på tre forskellige hold: puslinge, spring og udvidet spring. I mellemtiden er andre yngre piger kommet til som hjælpeinstruktører.

 

Onsdags puslingehold

Onsdags-puslingeholdet med instruktørerne Charlotte, Dorthe og Annette. Mathilde, Camilla, Line og Johanne er hjælpeinstruktører. Pernille er gæesteinstruktør og praktisk tovholder.

Charlotte går i 3. g på Randers Statsskole

Charlotte går i 3. g på Randers Statsskole, og efter studentereksamen skal hun ud og arbejde. Hun har derfor besluttet, at hun kun vil være instruktør for et enkelt hold til næste år. Det skal være en kombination af hip-hop og spring.

Gymnastikken betyder meget for hende.
”Jeg elsker det. Det at jeg kommer derop hver mandag og onsdag og kan give de børn og unge, det jeg selv fik, betyder meget. Jeg kan jo selv huske fornemmelsen af, det spring man ikke turde. Nu kan jeg sige til mine piger: du kan godt!”.

Charlotte har mange gode minder fra gymnastikken.
”Jeg husker det år, hvor jeg fik lov at bære fanen ved gymnastikopvisningen i Dronningborg. Det var så stort, så jeg næsten havde tårer i øjnene.”

Faktisk har hun nogle gange en fornemmelse af at hallen er hendes andet hjem. Mandag instruerer hun i gymnastik og er selv inde at træne i motionscentret. Tirsdag arbejder hun i hallens cafeteria. Onsdag instruerer hun og træner derefter selv. Fra torsdag til søndag er det dog forskelligt hvor meget hun er deroppe, det afhænger af om der er serveringer, håndboldkampe, badminton stævner eller andet, der gør at hun skal arbejde.

 

Sportstævne i Voldum-Hallen Agnete springer

Onsdags-puslingeholdet med instruktørerne Charlotte, Dorthe og Annette. Mathilde, Camilla, Line og Johanne er hjælpeinstruktører. Pernille er gæesteinstruktør og praktisk tovholder.

Charlotte er født og vokset op i Voldum.
”Det var hyggeligt og trygt.”
Der var altid mange at lege med, husker hun, og mange jævnaldrende på den vej, hun boede på. ”Det var noget med at ringe på døren efter skoletid og om aftenen og spørge: Kan Cecilie lege”, smiler hun.

Det gik løs med ”Fejl over gaden”, ”Rød, gul, grøn, stop”, ”Gå i dåsen” og andre lege. Og ingen lod sig begrænse af hække og haver.

”Selv om vi legede ovre hos mig, kunne man jo lige så godt gemme sig i Christians have.”

Hendes egen og en venindes far lavede et par fodboldmål, som blev sat op på ”fodboldbanen”, det vil sige en grønning ud mod markerne.

Ellers var der også ”Det grønne område” mellem Østervænget og Møllevænget, som var mødestedet for hele byens børn.

”Det var hver aften. Vi sendte eller fik en sms: Hvornår tager du på det grønne? Selv om vinteren, når det begyndte at blive mørkt, holdt vi med cyklerne under gadelygterne og snakkede.”

Ungdomslivet i Voldum 

Ungdomsklubben to aftener om ugen var også en magnet. Her fandt Lars Madsen og hans sønner Morten og Martin på mange skøre lege. Én af dem var ”Find-hjem-aftener”, hvor de unge holdvis blev kørt ud med bind for øjnene. Derefter skulle de selv finde hjem igen. ”Det kunne for eksempel være en times eller halvanden times gåtur hjem fra Robdrup. Det gjaldt om at komme først hjem. Andre hold var måske blevet kørt til Skader.”

Charlotte smiler ved tanken. Der var også ’ulækker-aftener’, hvor der skulle skovles et helt glas rødbeder eller lignende ned hurtigst muligt for at vinde den konkurrence. Ungdomsklubben er stadig populær. Det mærker hun om mandagen på pigerne på sit springhold.. ”De spiser i cafeteriaet, og bagefter skal de i klub. Og der dufter meget af deodorant.”

Efter Voldum Skole tog Charlotte 8., 9. og 10. klasse på Randers Realskole. Hun elsker sit idrætsliv, men er også utrolig målrettet med hensyn til arbejde og sin fremtid. For eksempel blev hun som kun 18-årig i stand til at købe sig en helt ny bil i kraft af, at hun løbende har arbejdet på McDonalds i Paderup, hos Gøj i Voldum-Hallen og også fik en lille indtægt som gymnastikinstruktør. Hun sparede simpelthen op til udbetalingen og lånte så resten i banken.

Bilen er nødvendig for at kunne passe jobbet på McDonalds, og selvfølgelig er den også en fordel i mange andre sammenhænge med veninderne og kæresten.

Nu glæder hun sig til at blive student, og derefter vil hun i et år arbejde på fuld tid på McDonalds. Hun er blevet spurgt, om hun vil læse til area-manager, hvilket hun ser som en god mulighed for udvikling og udvidelse af sit CV. Til næste sommer vil hun læse matematik og fysik op fra C- til B-niveau og derefter søge ind på Københavns Universitet for at læse idræt.

Charlotte er derfor så småt ved at være kommet til rulleteksterne for sit liv i Voldum. Hun vil nemlig gerne flytte til København et halvt års tid, inden studierne starter i januar 2015.

”For at se om København er noget for mig. Jeg vil gerne finde et job, eventuelt på McDonalds, og falde til – og leve – inden hverdagen som studerende melder sig.”

Se de mange andre historier om, hvorfor det er rart at bo i Voldum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *