Jannie og Morten, familieliv i Voldum

Jannie Elkær og Morten Bisgaard

Jannie Elkær og Morten Bisgaard

”Børnene kan finde kammerater i byen, så der er ikke så meget kørsel”

Jannie Elkær Knudsen og Morten Bisgaard har børnene Alexander, 4, og tvillingerne Frederik og Freja, 2. De er begge to ingeniører, Jannie er ansat i Aarhus og laver fundering til konstruktioner, og Morten har lavet en virksomhed sammen med to af sine medstuderende på ingeniørstudiet, Gomspace i Aalborg, der leverer elektronik til rumfart. Her i vinter har Gomspace således solgt tre satellitter til Kina og USA.

Jannie og Morten har boet i Voldum siden 2008
Jannie arbejdede i Aarhus, og Morten læste på det tidspunkt ph.d. De valgte området på grund af geografien.
”Vi tegnede en radius omkring Aarhus – hvor har vi råd til at bo. Desuden ville vi gerne bo i en mindre by.”
Jannie og Morten er begge vokset op i mindre byer, nemlig Hornum og Terndrup. De var desuden tiltrukket af, at der i Voldum både er en dagligvarebutik, børnehave, skole og en aktiv idrætsforening.
”Børnene kan finde kammerater i byen, så vi skal ikke starte med at køre børnene i skole, og efter skoledagen så køre dem rundt til kammerater. Der er ikke så meget kørsel.”

Da de begyndte at kigge efter bolig, boede de i Aalborg.
Efterhånden fik de et godt øje til Voldum, for ud over byens egne faciliteter, ligger den ok for motorvejen. De fandt ud af, at der var byggegrunde til salg til en pris, de havde råd til, og så slog de til. De faldt hurtigt til i byen. ”Vi blev taget rigtig godt imod. Folk er meget åbne, de hilser og vil gerne hjælpe.” Jannie tilføjer med et stort smil. ”Ja, så har vi selvfølgelig også vores verdensklasse-dagplejer, Jette Saabye. Det var faktisk hende, vi planlagde næste barsel efter – dvs efter hvornår hun fik plads i sin børnegruppe.”

Familien har nu boet på Solgårdsvænget i godt fem år
”Det er et dejligt kvarter, et nybyggerkvarter med mange børnefamilier. Samtidig er der en god blanding af tilflyttere og folk fra Voldum.”
Det er ikke sådan, at naboerne sidder og drikker kaffe hele tiden. ”Vi ser hinanden i passende mængder. Det er en god vej, hvor vi snakker, når vi mødes, og ungerne leger med hinanden hele tiden. Vi kunne ikke ønske os et bedre sted at bo i forhold til naboer.”

At Voldum er en lille by finder de charmerende, men de mærker også, at der er brug for mange hænder for at holde byen i gang.
”I den tid vi har boet her, har vi godt kunnet mærke et pres på de små byer, og det har da også strejfet os, om vi valgte for småt. Det er et arbejde at bo i en så lille by. Der er møder om den kollektive trafik, om friskolen med mere. Men i Voldum er der nogle, der vil det, og tager et kæmpe slæb i skole, foreninger etc.”

Trods Jannie og Mortens åbenlyse glæde ved at bo i Voldum har de alligevel valgt at sætte huset til salg og flytte. Dels fordi der er for få værelser i deres hus efter at tvillingerne er kommet til, og dels fordi Mortens virksomhed ligger i Aalborg. Hver dag bruger han to timer på transport. Samtidig har Jannie mulighed for at bevare sit job, men blot flytte sin ’pind’ til Aalborg i den samme virksomhed, hun er ansat i nu. Derfor kigger de efter hus tættere på Aalborg.
”Alle bedsteforældre er også deroppe. De har faktisk pendlet næsten lige så meget som mig – særlig mens Jannie har ligget underdrejet på grund af en sprunget akillessene.”

Dagen hvor de skal flytte er bestemt. Huset har været til salg i flere måneder, men pludselig blev det solgt fra dag til dag.
”Det er vemodigt at flytte. Børnene skal sige farvel til deres omgangskreds, og vi kan vist ikke komme til at bo på så god en vej igen.”

Se de mange andre historier om, hvorfor det er rart at bo i Voldum

Essays online can make your life easier. How do we choose the right one? There are numerous reasons to make use of on-line best essay writing website essay writing services. These are just some of them. Three of them are motives to purchase essays online. The service selling essays on the internet will provide you with the highest grade possible and excellent product. When you are ordering essays online, you must make certain that you’re receiving the greatest value for money.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *